In cazul in care sunteti curiosi de felul in care functioneaza fosele septice, articolul de astazi va va dezvalui mai multe detalii legate de acest lucru.
 O Fosa septica foloseste procese naturale de tratare si inlaturare a apei menajere produsa din locuinta dvs. In principal, un sistem septic este alcatuit din fosa septica si un tunel de percolare. Fosa septica in sine asigura primul pas in tratare.
 Pe masura ce apa menajera curge in fosa septica, materiile solide se aseaza la baza fosei septice pentru a forma stratul de namol, iar materiile solide mai usoare, grasimea si uleiul plutesc la suprafata si alcatuiesc stratul de mizerie. Apa menajera lichida din fosa septica se scurge prin tuburi perforate in campul de scurgere, iar apoi este tratat de sistemul natural al pamantului.
 Fosa septica ofera tratament biologic stratului de namol si stratului de mizerie care se formeaza acolo. Mare parte a tratamentului se petrece in campul de scurgere unde apele menajere intra in pamant si sunt tratate. Pamantul actioneaza ca un filtru biologic si fizic inlaturand substantele periculoase si nocive, inclusiv bacterii si virusi ce cauzeaza boli.